Tekstil

Tekstil

Elyaftan ipliğe, dokumadan hazır giyime çok geniş bir yelpazeye yayılan tekstil sektörü, toplamda yıllık 70 milyar dolarlık cirosu, 31 milyar dolarlık ihracatı ve 1 milyonu aşkın kişiye sağlamış olduğu istihdamla Türkiye ekonomisinde önemli bir yer sahiptir.

Tekstil sektörünün ana hammaddesi elyaf olup, doğal elyaf kaynaklarının yetersiz olması sebebiyle, sektör akrilik elyafa yönelmiştir. Türkiye, dünya akrilik elyaf pazarını gerek üretim gerekse tüketim bakımından en önemli oyuncularından biri konumundadır. Gerek iç gerek dış pazarda rekabetin oldukça yoğun yaşandığı tekstil sektöründe, özellikle dış pazarda rekabet gücünü artırmak isteyen yerli üreticiler, Ar-Ge ve yatırım faaliyetlerini artırmaktadır. Ar-Ge faaliyetleri daha çok nano-teknoloji ile üretilmiş üstün performanslı ürünler, fonksiyonel tasarımlar, ekonomik çevreci yaklaşımlar, farklı kullanım sahalarına yönelik gelişmiş teknik tekstiller, tekstil takviyeli kompozitler ve geri dönüştürülmüş ürünler üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Yurt içi tekstil ve konfeksiyon üreticilerini koruma altına almak amacıyla 2011'de yapılan düzenlemeler, başta Çin olmak üzere Güney Kore ve Hindistan gibi ülkelerden ithal edilen tekstil ve hazır giyim ürünlerine ek vergi getirerek sektöre canlılık kazandırmıştır. Bu sayede geçmişte kapanmaya yüz tutmuş atölye ve fabrikalar yeniden canlanmış, istihdam oranı artmış, yurtdışından tedarik edilen malların yerini yerli ürünler almıştır.

Sektöre yön veren, bir kısmı halka açık olan ve Türkiye'nin en büyük 500 sanayi şirketi arasında yer alan onlarca tekstil şirketine uzun yıllardır yakından hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz.

Ayrıca, tekstil ve konfeksiyon sektöründeki işlemlerin düşük oranlı KDV’ye tabi olması nedeniyle ortaya çıkan KDV iade alacağı için yeminli mali müşavir raporu düzenlenmesi hizmetlerimiz arasında yer almaktadır.